Type to search


Свет

1.200 години стара Библија пронајдена во Турција: Има огромна непроценлива вредност (Видео/Фото)

Share


Полицијата од југоисточниот град Дијабакир во Турција, за време на анТи-швepцepскa операција, пронашла Библија која е стара 1200 години.

Акцијата била спроведена во вторникот во градчето Кајапинар, а полицијата уaпcилa тројца осомничени.

Библијата содржела 34 страни кои биле од кожа и испишани со златни букви.

Според полицискиот извештај, вкупно 6 лица биле осомничени за инцидентот.

Библијата според првичните информации има огромна непроценлива вредност.


Извор: markukue.mk
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *