Type to search


Република

Артан Груби со порака до Филип Петровски: Седи си мирен да не те пратиме назад на Карпатите од кај што си дошол во 7 век (ФОТО)

Share


Во продолжение ви ја пренесуваме целата изјава на Артан Груби со која му се заканува на Филип Петровски:

„Слушнав дека шовинистот Филип Петровски редовно ме напаѓа на неговиот фејсбук профил. Порака за него: Седи си мирен да не те пратиме назад на Карпатите од кај што си дошол во 7 век. Ако си маж дојди во Чаир да те нокаутирам. Есап не ги правам славодошљаците. Не може да си играат мајтап со нашите автохтони илирски поколенија. Нема да им дозволиме да ни се качат на глава. Славодошљаците се геноцидијално племе. Време е да се соединат дардано – илирските вековни поколенија: Албанија, Косово и Метохија (тој пишува – Kosova), западна Македонија (тој пишува западен FYROM), Чемерија, Прешево, Санџак, Тузи, Гусиње!“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *