Type to search


Култура

Бугарија се откажа од учеството на Евровизија

Share


Бугарија нема да учествува оваа година на Евровизија поради финансиски причини.

Ова го соопштил бугарскиот национален сервис БНТ, може да се види на официјалниот сајт на Евровизија.
„Со тага ви соопштуваме дека Бугарија нема да учествува на Евровизија. Оваа одлука се базира на финансиски причини, бидејќи, според менаџментот на сервисот, трошоците на проектот далеку ги надминуваат финансиските капацитети на БНТ“, се вели во соопштението.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *