Type to search


Бизнис

Добри вести: Значително поевтинува нафтата

Share


Ако продолжи трендот на намалување на цените на суровата нафта на светските берзи, извесно е дека во втората недела од ноември ќе има ново значително поевтинување на нафетните деривати во малопродажба.

Само од понеделникот до денеска цената на суровата нафта на берзата во Лондон е пониска за 3 долари а во однос на просечната цена врз основа на која регулаторот ја формираше цената, за дури 6 долари.


Од вторник, во Македонија се возат горива за пониски цени и тоа бензините за 3 односно 3,5 денари, а дизелот за 1,5 денари.


Гориво Цена

БС 95 71,5 ден.


БС 98 73 ден.

Дизел 67,5 ден.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *