Type to search


Живот

ИСКРИВЕНИ ВРЕДНОСТИ: „Се срамат од мене бидејќи немам кило пудра и шминка на мене, а правам сирење, молзам кози, овци и крави

Share


Секој има свои погледи на живот и свои сфаќања…Свои љубови, страсти, желби…не сакаат сите да живеат во град…Ги има и оние кои се задоволни со животот на село и својата работа… И, навистина да не се тие не би имале многу нешта – како на пример тоа што оваа млада девојка го произведува…Но, и пречи односот кон неа. „Живеам на село и се занимавам со правење козјо, овчо и кравјо сирење…

Но, многумина се срамат од мене бидејќи чувам и молзам крави, кози и овци…Бидејќи немам кило пудра и шминка на себе…немам силикони, мPтва коса и напумпани усни…Се однесуваат како нешто да ми недостасува…дека не сум своја…бидејќи според нив ја трошам малдоста на село…не знаат дека селото е мојот живот…

Но, ако вие не се срамите од мене а ви се допаѓа ова што го правам поддржете ме со убав коментар и споделете го мојот пост….“, напиша младата Романа на Фејсбук и поттикна на многу размислувања…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *