Type to search


Република

Македонецот кој дизајнира за „Мерцедес“: Институциите со „северна“ да не го користат моето име и дело, за мене не постоите!

Share


Maкедонскиот дизајнер на автомобили Славче Таневски, кој пред неколку дена на саемот за автомобили во Женева, Швајцарија, го претстави своето врвно дело, Мерцедес Бенц CLA Shooting Brake, ги замоли сите државни институции да не го поврзуваат неговото име со Северна Македонија.

Славче Таневски, дизајнер на екстериер во автомобилскиот гигант „Мерцедес“, од владините институции што во името ја содржат додавката „северна“ побара да не ги користат неговото име и дело.


„Ги замолувам сите владини институции кои во името содржат ‘северна’ (а не се од Северна Ирска и Северна Кореја) во никој случај да не ги користат моето име и дело за било какви цели. Не постоите за мене и јас не постојам за вас. Чао пријатно!

Македонци, се надевам ќе го следите мојот пример! Споделете!“, порача Таневски преку својот профил на Фејсбук.


Во прилог на овој статус оди и принт скрин од неговото обраќање до Агенција за иселеништво.

Здраво, овде Славче Таневски. Ќе ве замолам да ги отстраните сите постови кои се однесуваат на мене и на мојата кариера од вашата Фејсбук/како и веб-страница. Не сакам моето име да се поврзува на никаков начин со терминот СЕВЕРНА Македонија. Благодарам однапред!, е содржината на пораката од Таневски, пренесува Република.


Ги замолувам сите владини институции кои во името содржат “северна” (а не се од Северна Ирска и Северна Кореја) во никој…

Gepostet von Slavche Tanevski am Montag, 11. März 2019
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *