Type to search


Здравје

Руска лекарка ја открива тајната на долговечноста: Најголемата опасност доаѓа од цревата

Share


Руската биохемичарка и лекарка по природна медицина Марва Вагаршаковна Оганјан има 45- годишно искуство во медицина и лабораторија.Основата на нејзината теорија е базирана на истражувања на причините за современите болести, вклучувајќи алергии, хипертензија, р*к, дијабетес и други болести кои официјалната медицина ги нарекува „болести од начинот на живот”.

Марва ви дава едноставни правила што треба да ги следите за да имате здраво тело и јасен ум.


1. Избор на храна


Никој не сака да се разболи. Желбата ништо да не ве боли е сосема нормална желба, а болеста е вистински злосторник против организмот.

– Со прилагодување на исхраната ќе го приспособите целиот живот – вели Марва и објаснува дека со соодветна храна не се менува само телото, туку и психата.


2. Современата медицина не ја лечи болеста, туку нејзините симптоми

Симптомите не можат да се излечат, но можат привремено да се смират. Но, потоа повторно се појавуваат, во иста или сосема нова форма.Најлошото од сè е дека тогаш болеста има тенденција да стане хронична еволуира во друга, дури и полоша.

– На пример, ако како дете честопати сте страдате од воспаление на белите дробови, не е ни чудо ако имате р*к на дојка на 35-години.Таквите трансформации на болеста од една во друга се природни – вели Марва и додава дека овие работи сѐ уште се неразбирливи за многу лекари.

– Запомнете, сè што ве мачело во детството ќе се појави кога ќе бидете повозрасни, во некоја форма, предупредува Марва.

3. Опасноста доаѓа од цревата


Повторно да се вратиме на детството. Од што децата уште болуваат, освен од настинки и воспаление на грлото? Тоа се сипаници, заушки и така натаму, кои се класифицирани како детски болести, бидејќи повеќето заболуваат од нив во детството.

Зошто? За почеток, не сите деца се погодени од овие болести.Тие влијаат на децата кои имаат повеќе „материјал” во себе, кои се подложни на развој на вируси кои ги предизвикуваат овие болести. Зошто децата имаат поголема веројатност да страдаат од нив отколку возрасните?

Одговорот е едноставен – телото на детето е изложено на разни видови на нечистотии, кои се акумулираат првенствено во цревата.Во природна медицина постои изрека дека смр**а доаѓа од цревата, а тоа е буквално така.

Ако ги знаеме и ги следиме правилата за редовно чистење на цревата, ќе живееме многу долго и здраво. Затоа од клучно значење е и она што го јадеме.

Целиот текст прочитајте го на ТУКА.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *