Type to search


Живот

Запознајте го младиот Скопјанец Илија: Некогаш имал 150 килограми, но денес девојките лудуваат по него

Share


Илија Рајковчевиќ е младо момче со само 22 години, но исклучително голем успех зад себе. Тој успеа да победи во својата животна борба со килограмите и да ослабе цели 60 килограми!

Илија е студент по бизнис и логистика на факултетот “Гоце Делчев” и е прва година. Во интервју за порталот Среќа Мк, тој ја раскажал и својата животна приказна, односно неговата борба со вишокот на килограми, како и фантастичниот успех кој што го постигнал како резултат на својата упорност.


Тој има објавено и видео запис за својот успех на YouTube мрежата, којшто досега е погледнат преку 4 милиони пати.


– Сè започна на 01.07.2014-та година, тогаш одлучив да се сменам, едноставно не можев повеќе да се гледам во огледало, како тонам секој ден повеќе и повеќе, осамен самиот со храната. Морам да му се заблагодарам на Божидар Јовевски кој на почетокот многу ми помогна во врска со вежбањето каде што едноставно беше тука во секој момент кога посакав да се откажам, тој ми помагаше да останам на патот по кој што тргнав. Со текот на времето ги приметив резултатите и едноставно ми влезе како lifestyle… нема ден да не не отидам да вежбам.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *