Type to search


Život

Baka je bila ponosna na svoju unuku: Kada je otišla kod nje u Beograd, saznala je pravu istinu i otišla je bez pozdrava

Share


Nakon što je doživela nešto sasvim neočekivano i sramotno, gospođa Z.M (66) javila se novinarima sa željom da bar nekome ispriča šta se desilo i olakša sebi.

Kao i većina baka i deka, i ova gospođa iz malog mesta kod Užica bila je preponosna na svoju unuku. Doprinela je njenom odlasku na fakultet i učinila je sve kako bi joj olakšala selidbu i život u drugom gradu. O svojoj unuci mislila je sve najlepše i sa ponosom ju je predstavljala svima oko sebe.


Iako ju je malo viđala, unukina slika u njenom novčaniku tešila je baku do sledećeg viđanja. Međutim, upravo tada kad je trebalo da se vide, baka je saznala zaprepašćujuću istinu. Čudila se baka kako njena unuka lepo živi u Beogradu. Kupuje nove i lepe stvari, živi u velikom, lepo uređenom stanu, a uspela je sebi da priušti čak i auto.


– Dok je jedno jutro bila na poslu – priča očajna baka – u njen stan došao je jedan čovek. Prepao se koliko i ja, ali je rekao da zna moju unuku i zamolio je da mu skuvam kafu umesto da zovem policiju. Uplašila sam se, ali sam uradila ono što je tražio. – Rekao je da radi u privatnoj firmi i studira, u šta sam ja odmah poverovala. Nisam ni mogla da zamislim šta se zapravo dešava.

Tada je istina izašla na videlo. Čovek joj je ispričao kako njenoj unuci pokriva sve troškove života. Zauzvrat, ona je njemu na raspolaganju uvek kad god on želi i ispunjava sve što on želi.

Baka je bila užasnuta, ostala je bez reči. Spakovala se i bez pozdrava vratila u svoje selo iz kog nikada više ne planira da ode u posetu svojoj unuki. Izvadila je unukinu sliku iz novčanika i za nju je ona pala u zaborav.


Izvor: espreso.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *