Type to search


ZABAVA

Da vam voće i povrće duže bude sveže: Oličan trik za čuvanje namirnica

Share


Nema domaćinstva u kom se bar jednom nije pokvarila neka namirnica. U tom pogledu najrizičnije je voće i povrće. Jedna majka je podelila na Fesjbuku u grupi posvećenoj uštedi novca trik na koji način održava trajnost hrane. Prema njenim tvrdnjama, voće i povrće ostaće sveže i do dve nedelje ako ga držite u kvalitetnim posudama koje ne dopuštaju ulazak vazduha unutra. Druga njena tajna su – papirni kuhinjski ubrusi.

„Mi umotamo namirnice u ubruse i držimo ih u dobro izolovanim posudama. Papirni ubrusi upijaju vlagu i sprečavaju truljenje“, napisala je majka na Fejsu.


Plastične posude joj, osim čuvanja svežine voća i povrća, pomažu i pri organizaciji frižidera.

„Pre smo sve držali u donjoj fioci bez razvrstavanja, na kraju smo bacali više od pola sadržaja“, napisala je majka i otkrila koji sistem sada koristi.


Voće, salate i mlečne proizvode držite na gornjoj polici, povrće na srednjoj, a meso na dnu, dok šargarepu, celer, praziluk i glomazno povrće stavljajte u fioku. Mudra žena otkrila je i svoju metodu pranja povrća.

„Ako se ono lako osuši kuhinjskom krpom, operem ga pre. Brokoli, grašak i slične namirnice ne perem jer se zbog viška vode koju je teško ukloniti brže se kvare“.

Za voće ova članica grupe na Fejsbuku ima drugi sistem. Kaže kako pola sadržaja drži u frižideru, a pola spolja i onda ih menja na dnevnoj osnovi. Tako se usporava istovremeno kvarenje.


Izvor: stil.kurir.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *