Type to search


Automobili

Evo kako da naplatite štetu ako vam je drvo palo na auto zbog snega

Share


Ovih dana se često dešavalo da, zbog ogromne količine snežnih padavina, građani zateknu prizor u kome im je drvo palo preko automobila. Zatekavši ovakve prizore na kolima, mnogi građani su ostali zbunjeni jer ne znaju kome da se jave i kako da traže odštetu.

Evo šta bi trebalo da znate…Komisija za procenu štete popunjava obrazac prijave štete iz osnova osiguranja od odgovornosti i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u akcionarsko društvo za osiguranje koje u najkraćem roku nadoknađuje štetu.


Naime, sneg koji je neprikidno padao dva dana širom Srbije napravio je mnogobrojne probleme građanima, a najviše vozačima. Međutim, pored sletanja automobila sa puta, proklizavanja, sudaranja i otežanog kretanja kolovoza, problemi mogu da nastanu i kada ostavite auto uredno parkiran ispod nekog drveta.

Građani su svedoci da su na kola su prethodnih dana masovno padale grane, pa i stabla, koja su se lomila pod težinom mokrog snega i neretko stvarali veliku materijalnu štetu. U prestonici je toga najviše bilo u ulicama Cara Dušana, Džordža Vašingtona, u Bulevaru Oslobođenja, ali i ostalim beogradski naseljima, kao i drugim mestima u Srbiji.


Precizna uputstva:

– Ukoliko dođe do pada stabla ili grana sa javne zelene površine usled jakih udara vetra, od težine snega i sličnih vremenskih nepogoda i dođe do materijalne štete ili telesnih povreda, neophodno je da nas građani pozovu. Ukoliko je do oštećenja došlo pre 15 časova, na teren će odmah izaći oprativni tim, ukoliniti grane, drvo i napraviće zapisnik o šteti koji če potpisati prisutni rukovodilac i oštećena strana. Ukoliko je do oštećenja došlo nakon 15 časova, treba da se jave na broj 011/2630-506, gde će dobiti precizna uputstva gde da se jave kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti.

Zapisnik o šteti oštećeni predaje Komisiji za procenu štete i podnosi zahtev za nadoknadu štete objašnjavaju u JKP „Zelenilo“.


Prema rečima odgovornih vlasnika, komisija za procenu štete popunjava obrazac prijave štete iz osnova osiguranja od odgovornosti i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u akcionarsko društvo za osiguranje koje u najkraćem roku nadoknađuje štetu.

Sa druge strane, ako se drvo koje vam je oštetilo automobil nalazi na nečijem privatnom posedu, odštetu treba tražiti od vlasnika, a nadležni savetuju da se obavezno zove policija kako bi sačinila zapisnik.

Izvor: alo.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *