Type to search


Ljubav

Evo kako da za dva minuta proverite da li se nekome sviđate

Share


Svi bismo voleli da znamo da li se sviđamo osobi koja se nama dopada. Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju, da biste se utvrdili da li je „pao“ na vaš šarm.

Govor tela nije lako protumačiti uvek. Već decenijama unazad stručnjaci za govor tela otkrivaju suptilne pokrete koji otkrivaju da li je neki muškarac zainteresovan za ženu i obrnuto. Ali, novo istraživanje je pokazalo da bukvalno za manje od dva minuta možete da otkrijete da li mu se dopadate ili ne. Radi se o tome da obratite pažnju na njegov glas.


Antropolozi sa Univerziteta u Saseksu prisustvovali su takozvanim brzim sastancima i snimali potencijalne parove dok razgovaraju, kako bi videli da li u tome postoji neki obrazac ili pravilo.

Dr Katarina Pisanski, vodeća autorka studije, kaže da muškarci spuštaju boju glasa kada im se neka žena dopada i kada žele ponovo da je vide, čak što je smatraju neodoljivijom, to im je glas dublji.


Sa druge strane, dok muškarci žele da zvuče muževnije i da imaju dublji glas kada im se neka devojka dopada, žene to rade suprotno. „Žene govore višim tonom i trude se da im glas bude manje monoton kada im se neki muškarac sviđa“, otkriva dr Pisanski. Ali, ako žene osete da je muškarac zainteresovan za njih, one takođe spuštaju boju svog glasa.

„Nekoliko studija je pokazalo da muškarci žene sa piskutavijim glasovima smatraju atraktivnim i seksi. Žene sa ovakvim glasovima se uglavnom doživljavaju kao atraktivnije, mlađe i ženstvenije. Nasuprot tome, žene koje imaju nešto hrapaviji glas doživljavaju se kao dominantne i zrelije“.

Istraživači navode da žene govore višim glasom kada oko njih nema mnogo konkurencije, u suprotnom snižavaju boju glasa. Dakle, kog god da ste pola, kada sledeći put budete želeli da saznate da li se dopadate nekome, obratite pažnju na boju glasa te osobe, jer će je upravo to odati.


Izvor: ddl.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *