Type to search


Putovanja

Jedan srpski grad našao se na 3. mestu među top 10 destinacija u svetu (FOTO)

Share


Turistički sajt Lonely planet objavio je listu od 10 gradova koje morate posetiti u 2019. godini (Best in Travel), a na trećem mestu se našao jedan srpski grad.


Lonely planet je naveo da ovaj grad Srbije nije tako poznat kao glavni grad Beograd, ali da je moderniji, i veoma živahan i kreativan. U pitanju je po mnogima i najlepši grad – Novi Sad.

Lonely planet dalje navodi da nadimak ovog grada nije džabe Srpska Atina, i preporučen je kao kulturni i obrazovni centar. Predlaže se obilazak Trga slobode, gradske skupštine, rimokatoličke crkve i Petrovaradinske tvrđave.


Ti epiteti mu se svakako pripisuju i danas s obzirom na to da je njegova alternativna muzička scena daleko liberalnija od drugih srpskih gradova.

Lonely planet govori i o tome da je Novi Sad domaćin EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi koju vredi videti i mimo festivala. A svakako je odavno poznato da je Exit jedan od najposećenijih muzičkih festivala na Balkanu. Ovaj turistički sajt je istakao da će taj, drugi po veličini, srpski grad u 2019. biti evropska prestonica mladih. Šta vi mislite, da li Novi Sad ima sve potrebne kvalitete?


Izvor: stil.kurir.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *