Type to search


Lepota i Moda

Maske za lice koje otklanjaju umor i podočnjake (RECEPT)

Share


Prošao je doček Nove godine, a ukoliko su lude žurke ostavile traga na vašem licu, otkrivamo vam domaće maske za lice koje će ublažiti podočnjake i tamne kolutove oko očiju, ukoliko ih imate.

Iako su podočnjaci, kao i tamni kolutovi oko očiju bezopasni, oni čine da izgledate umorno i starije. Trebalo bi da se naspavate, ali i ove maske mogu da vam pomognu da izgledate svežije. Otkrivamo vam tri recepta.


Maska sa krastavcem i mlekom

Potrebni su vam jedan manji krastavac i kašika mleka. Izblendirajte krastavac i mleko, kako biste dobili gustu pastu. Efekat će biti bolji ako masku stavite na 15 minuta u frižider, a onda je nanesete na lice i blago izmasirate područje oko očiju. Ostavite da deluje 30 minuta i isperite mlakom vodom.


Krastavac sadrži antioksidanse i flavonoide koji će ublažiti crvenilo, otok i iritaciju. Ova kombinacija kofeinske kiseline i vitamina C će umanjiti „kesice“ ispod očiju.

Maska od krompira i jaja

Potrebni su vam jedan manji krompir i jedno belance. Očistite i oljuštite krompir, pa stavite u blender zajedno sa belancetom, kako biste napravili pastu. Nanesite pastu na čistu krpicu ili komad platna, tufer, pa stavite preko očiju i držite 20-30 minuta. Isperite mlakom vodom.


Enzimi koji se nalaze u krompiru smanjiće zadržavanje vode u području oko očiju. Kombinacija hladnoće i skroba iz krompira razviće antizapaljenski efekat i umanjiti nadutost kože oko očiju. Inače, jaje poboljšava cirkulaciju krvi i tako umanjuje „kesice“ oko očiju.

Maska sa bananama i limunom

Potrebni su vam jedna banana i kašičica limunovog soka. Izgnječite bananu i dodajte limunov sok, pa izmiksirajte da dobijete pastu. Nanesite na lice i blago izmasirajte predeo oko očiju. Ostavite da deluje oko 15 minuta, pa se umijte mlakom vodom.

Banana sadrži dosta vitamina, kao što su vitamin C, mangan, biotin, kalijum i bakar. Zbog toga što sadrže dosta kalijuma, odlične su za limfni sistem, koji inače pomaže koži da se sama očisti i obezbeđuje nutrijente za svaku ćeliju u telu.

Nadutost područja oko očiju pokazuje da se limfna tečnost zadržava, ali ćete to rešiti ovom maskom od banana, pa će se i „kesice“ smanjiti. Vitamin C koji se nalazi u limunu pomaže u uklanjanju toksina iz kože, a limun će i posvetleti kožu ukoliko imate tamne kolutove oko očiju. Ima i antizapaljenska svojstva, pa i on ublažava otečenost.

Izvor: stil.kurir.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *