Type to search


Lepota i Moda

Razlozi zbog kojih bi trebalo da imate vazelin kod kuće

Share


Vazelin je jedan od proizvoda koji se često potcenjuje, iako ovaj jeftin i jednostavan gel može mnogo toga da učini za svakoga od nas. On je osnova mnogih skupih krema, ali da li ste znale da vazelin možete koristiti na mnogo načina?

Naime, vazelin je jako koristan, a većina nas nije ni svesna za šta se sve može upotrebiti. Vazelin je jedan od kozmetičkih proizvoda kojima ne posvećujemo dovoljno pažnje. Ovaj proizvod može se iskoristiti na mnoštvo različitih načina, a otkrićemo vam neke od njih.


Budući da deluje okulzivno, posebno je koristan za negu suve kože, odnosno sprečava gubitak vlage kada se nanese na kožu. Baš zbog toga vazelin je odličan za zaštitu kože od hladnoće i vetra. Pored toga, odličan je za negu suve, zadebljane kože.

Zato imajte u vidu, ako je vaša koža na petama, laktovima ili kolenima gruba, obavezno pre spavanja na suva područja nanesite vazelin. Vazelin će čak omekšati i grubu kožicu oko noktiju, ali i smiriti nadražena područja kože nakon depiliranja. Možete ga koristiti i kao noćnu kremu, ali i za negu usana, jer će ih maksimalno hidrirati.


Osim za negu kože, vazelin je idealan za negu trepavica. Nanesite ga pre spavanja kako bi vaše trepavice bile snažnije, ali i izgledale duže i punije. Takođe, ako pre parfema na kožu nanesete malo vazelina, vaš parfem će biti postojaniji. A ako vazelin pomešate sa soli, dobićete efikasan piling kojim ćete lako ukloniti stare ćelije kože.

Vazelin može poslužiti i kao odlična zaštita kože za vreme bojenja kose. Nanesite ga oko korena kose pre bojenja kako biste kožu zaštitili od hemikalija.

Takođe, ukoliko imate neustrašive obrve, odnosno dlake koje se stalno pomeraju i čine vaše obrve čupavim, namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne.


Još jedan sjajan način da iskoristite vazelin vezan je za izlazak. Ako se ppremate se za izlazak i zaboravile ste da ste istrošile omiljeni karmin ili senku, mrvice šminke koje su vam ostale pomešajte s malo vazelina i nanestite na lice, niko neće primetiti razliku.

Uz pomoć vazelina možete sami napraviti fantastičnu kremu protiv bora po ovom receptu. Uzmite: 1 supenu kašiku bademovog ili maslinovog ulja; 1 žumance; 1 čajna kašika meda; 2 čajne kašike apotekarskog vazelina. Sve izmešajte, stavite u teglu i držite u frižideru. Mažite po potrebi na očišćeno lice.

Izvor: espreso.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *