Type to search


Kultura

Šta smo sve naučili o ljubavi i životu od Marka Nikolića

Share


Marko Nikolić je bio naš veliki glumac, koji je ušao u naša srca kroz uloge koje ćemo svi pamtiti i koji je svaku od njih znao da iznese kao da je stvoren za nju. Oni koji su sarađivali sa njim su rekli sa velikim poštovanjem o njemu da je uvek bio veliki čovek, i da je na set dolazio sa dobrom energijom, koju je prenosio na svet, imao je divan smisao za humor i anegdote koje su ostale zapamćene, ali i saveta zlata vrednih mlađoj generaciji. Marko Nikolić je bio čovek koji je znao kako da uživa u životu, živi u trenutku, da prati osećanja i da se na kraju ne kaje zbog svojih odluka, a to je ono što se ceni najviše.


Takođe, on je ostavio za sobom svoje mudrosti, koje trebamo poslušati, jer je Nikolić bio i pravi umetnik života. U jednom intervjuu, u maju 2018. je dao jednu od najboljih definicija ljubavi.

„Kad je reč o duhovnosti i pravoj, iskrenoj ljubavi, nisam birao. Nije bilo bitno da li je poznata ili nepoznata ličnost, da li je umetnica ili sportistkinja, da li je visoka, niska, mršava, debela. Kad mi se nešto svidi u njoj, moglo je njih petsto da mi skrene pažnju kako nisam normalan, ne bi vredelo, jer ja sam sebi našao nešto što mi je interesantno. Ne znam da li na žalost ili na sreću, ali tri puta sam se ženio i imam troje divne dece iz ta tri braka. Ne mogu da kažem kako mi je žao što nisam imao deset žena i desetoro dece, bilo bi previše. Mada, ponekad kad moji naslednici imaju probleme, dođe mi da glasno pitam ko kaže da su deca radost i zašto se radujemo kad ih dobijemo! Celog života samo brineš, jer i kad su deca dobra, briga je valjda roditelju usađena. A deca to shvate tek kad i sami postanu roditelji“, ispričao je.


Nikolić se nikada nije plašio ili stideo da prizna kada pati ili kada mu je teško.

„Rasturao sam se od patnje. Bilo nas je trojica glumaca u Narodnom pozorištu koji smo dosta pili. Onaj prvi kaže da pije od radosti, ja kažem da pijem od žalosti jer sam stalno patio, a taj treći kaže da pije od ujutro“, jedna od njegovih anegdota.

Čuvenog glumca će mnogi zauvek pamtiti po ulozi Gige Moravca, koji je znao i da voli i da pati, a to su dve stvari kojih se danas mnogi plaše ili ne znaju kako se nositi s tim. A on je do samog kraja govorio da je sve to život i da se nema zašto kajati.


„Kad bih počeo da razmišljam, sve bi se, što kaže moj omiljeni Oliver Dragojević, svelo na to da kad skupiš šta je bilo, celi život u jednu pesmu stane. E meni se sada tako čini. Za čim da žalim? Više bih proveo vremena nabrajajući za čim da žalim nego što sam uopšte proveo života, jer sam izuzetno ljubopitljiv i zainteresovan za sve živo na svetu“.

Ceca Bojković je podsetila na jednu njegovu osobinu koja se najviše isticala, a to je njegova svestranost.

„Bio je toliko svestran. On je imao širok krug interesovanja, njega nije zanimala samo gluma. Čovek je sa njim mogao o svemu, o raznim temama da priča. Bio je radoznao i otvorenog uma. Bio je i pouzdan prijatelj, pravi“, izjavila je Ceca.

Izvor: noizz.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *