Type to search


Zdravlje

Svako jutro nam počinje sa šoljom kafe, ali treba da znate posle koliko vremena stajanja ne smete da je pijete

Share


Kafa je širom sveta jedan od neizostavnih napitaka za početak dana, kao i omiljeni. Ona nas brže razbudi, i čini jutra mnogo prijatnijim. Šoljica kafe bi trebalo da se popije ubrzo nakon što je skuvana, ali mnogi je piju i nakon što je stajala par sati, što nije dobro u sledećem slučaju.


Običnu crnu kafu možete popiti i nakon što je stajala neko vreme, time nećete učiniti ništa loše svom organizmu, ali čulo ukusa će biti drugačije. Kada pijete ovakvu kafu, neće imati svež ukus ni miris kao kad je odmah skuvana. Posle 30 minuta menja svoj prepoznatljiv ukus, postajući hladna i ređa, čime gubi svoju pravu draž.

Nemojte je podgrevati u mikrotalasnoj, jer neće promeniti ukus. Ali ako želite da je zagrejete, uključite šporet, biće ravnomerno topla i potencijalne bakterije će nestati.


Još jedna bitna stvar koju morate znati je da kafu s mlekom ne treba da pijete ako je stajala nekoliko sati jer se mleko lako može pokvariti na sobnoj temperaturi. Bolje skuvajte sebi novi ukusan napitak i uživajte u pravom ukusu.

Izvor: kurir.rs
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *