Type to search


Republika

Vesna Pešić udarila na Sergeja Trifunovića: Nije on za to, ne razume se u politiku

Share


Potencijalna kanidatura glumca Sergeja Trifunović za prvog čoveka Pokreta slobodnih građana (PSG) izazvala je brojne reakcije i u samom pokretu, ali i u javnosti.

Bilo je raznih komentara od toga da to nije dobra zamisao, do onih koji zdušno podržavaju tu ideju, među kojima doduše nije sociolog i nekadašnja predsednica Građanskog saveza Srbije i poslanica LDP Vesna Pešić, koja je na društvenoj mreži Tviter iznela svoje viđenje stvari u vezi sa Trifunovićevom kandidaturom.


Ona je, međutim, prokomentarisala da njega poštuje, ali i da politika nije njegov poziv.

– Čitam kandidata za predsednika PSG, Aleksandra Olenika, konačno neko za koga ću da glasam. @WhistlerDick svaka čast, ali šta če on tu, ne razume se u politiku, niti je to njegov poziv – napisala je ona.

Po tvitovima bi se reklo, da se njoj za tu funckiju više dopada član Izvršnog odbora PSG Aleksandar Olenik.


U raspravu su se uključili i drugi tviteraši.

– Ne mislim da je loša ideja da Sergej bude predsednik PSG-a, naprotiv. Mislim da bi još bolja ideja bila da Nikola Đuričko bude predsednik… – glasi jedan od tvitova.

Međutim, Pešićeva ipak, kako sama kaže, ne bi glumce.


– Ja ne bih glumce. Nestabilni su u imaju svoj posao brate moj. Zato ih volimo. Đuričko jos i može, a Sergej koji je zajebant ne može – pojasnila je ona.

Sergej Trifunović se nije uključivao u ovaj razgovor na Tviteru, i još uvek je nepoznanica da li će kandidaturu prihvatiti.

Da će Trifunović možda biti pretedent na ovu funkciju, na kojoj bi zamenio Sašu Jankovića koji je pre izvesnog vremena napustio i Pokret i politiku, pre dva dana saopštio je upravo Olenik, koji će se takođe kandidovati za lidera PSG.

U Pokretu su naveli da je Trifunovića kandidovao funkcioner PSG Boban Bogdanović, što su potvrdili „Blicu“ i u Sekretarijatu PSG, gde su rekli da on kandidaturi još nije prihvatio.

Inače, rok za podnošenje kandidatura za lidera Pokreta je 18. januar, dok će se izbori za novog predsednika održati 26. januara.

 

Izvor: blic.rs, espreso.rsTags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *